Αναδρομές

 

Αναδρομή: ένα διαφωτιστικό ταξίδι ανίχνευσης του εαυτού μας σε εποχές και μέρη όπου θεωρεί ότι έχει ξαναζήσει. Η ενασχόληση με το ζήτημα της Αναδρομής είναι σχετικά πρόσφατη στη χώρα μας. Την εμφάνισή της έκανε με τον όρο: «Ιστορική Αναδρομή μέσω Ύπνωσης» και σχετικά γρήγορα δημιούργησε γύρω της έναν κύκλο ανθρώπων, που επιθυμούσαν να εξετάσουν την πορεία του εαυτού τους μέσα από την εξερεύνηση προηγούμενων ζωών.

Δέκα περίπου χρόνια μετά την αρχική εμφάνισή της, προκύπτει μια νέα τεχνική που ονομάστηκε «Ιστορική Αναδρομή μέσω Βαθιάς Χαλάρωσης». Σ' αυτή τη νέα μορφή της, ο αναδρομούμενος έχει πλήρη συναίσθηση της διαδικασίας, διατηρεί τον έλεγχο του εαυτού του και μπορεί να την τερματίσει όποτε θέλει, ενώ μετά το τέλος της θυμάται όλες τις λεπτομέρειες.

Πόλεμος κηρύχτηκε ανάμεσα στις δυο αυτές «Αναδρομικές Σχολές», αφού οι μεν υποστήριζαν ότι μόνο μέσω της απολύτου ύπνωσης επιτυγχάνεται η λεπτομέρεια, ενώ οι δε ισχυρίζονταν ότι μόνο με τη μέθοδό τους ο αναδρομούμενος είναι απολύτως ασφαλής.

Παρά τον πόλεμο όμως, η μεγάλη διάθεση του κόσμου να μάθει «ποιος ήταν πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα», έκανε την αναδρομή μόδα! Κι όπως ισχύει για κάθε τι που γίνεται μόδα, γύρω της δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα να μπερδευτεί πάρα πολύ η Κοινή Γνώμη.

Σε όλα τούτα θα πρέπει να προστεθούν οι φωνές των Ορθοδόξων που απορρίπτουν την ύπαρξη προηγούμενης ζωής, αφού «ζούμε μόνο μία ζωή και μετά το τέλος της προσδοκούμε ανάσταση νεκρών». Το να ασχοληθεί κανείς με την ανίχνευση προηγούμενων ζωών απαιτεί πίστη στη μετεμψύχωση και στη μετενσάρκωση και κάπου εκεί μεταφυσικοί, θεολόγοι, γιατροί, εσωτεριστές, δογματικοί έγιναν μαλλιά κουβάρια! Το αν επιτρέπεται να γίνει μια αναδρομή, από ποιον επιτρέπεται να γίνει, αν θα προκαλέσει ψυχικές βλάβες στον αναδρομούντα ή το αν θα υπάρξουν αγύρτες που θα εκμεταλλευτούν τον πόνο και την ανάγκη του κόσμου, είναι ζητήματα που άπτονται της ποιότητας του καθενός από μας, που έχοντας αναλάβει την ευθύνη της ζωής του, αποφασίζει τι θέλει να ακούσει και τι απ' αυτά που θα ακούσει, θα επιλέξει να ενστερνιστεί.


Ωστόσο, όπως σχεδόν όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, έτσι και η αναδρομή είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί σφαιρικά. Ιστορικά, για να παρακολουθείται η πορεία της ανθρώπινης αναζήτησης μέσω της παλινδρόμησης σε βαθύτερα επίπεδα. Θεολογικά, για να δούμε τι πρεσβεύει η Χριστιανική θρησκεία και τι οι άλλες επ' αυτού. Μεταφυσικά, για να εξεταστεί η εσωτεριστική παράδοση για την ύπαρξη ενός άυλου κόσμου. Ιατρικά, για τη διαπίστωση ύπαρξης ή μη επιστημονικής αλήθειας στο φαινόμενο των αναδρομών. Και τέλος Ψυχολογικά, για να αντλήσουμε τη λειτουργικότητα από τα ευρήματα της κάθε αναδρομής. Με μία εξαιρετικά απλή τεχνικά διαδικασία, στην οποία απαιτείται εμπιστοσύνη μεταξύ αναδρομέα και αναδρομούμενου και απόλυτη εχεμύθεια γύρω από τα αποτελέσματά της, επιτυγχάνεται ένα αξιοσημείωτο ταξίδι, μια βαθιά, εσωτερική αναζήτηση στο κέντρο της πολύ προσωπικής αλήθειας του καθενός.

Στόχος αυτού του ταξιδιού είναι να μάθουμε περισσότερα για τον απώτερο εαυτό μας και την πορεία του στη συνεχιζόμενη διαδικασία της ζωής. Είναι μια επιστημονική προσέγγιση σε αχαρτογράφητες περιοχές της συνείδησης, μέσα από τις οποίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε εντυπώσεις που υπάρχουν στη μνήμη μας, αλλά για κάποιον λόγο έχουν απωθηθεί βαθιά στο προσωπικό μας ασυνείδητο.


 

Ένα ταξίδι είναι η Αναδρομή που «οδεύει τα άξια» και δεν στοχεύει να αποδείξει ότι κουβαλάμε κακές σχέσεις ή προβλήματα απ' το παρελθόν που αλυσοδένουν το παρόν μας. Σκοπός της είναι να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε, να πανηγυρίσουμε το παρόν και να μας δείξει ότι κατά βάθος ζούμε μία «καλή» ζωή γεμάτη δυνατότητες, που περιμένουν να τις εκμεταλλευτούμε...


«Όλα τα μαθήματα διεξάγονται από εξειδικευμένους έμπειρους και διπλωματούχους επαγγελματίες του χώρου, υπό τη διεύθυνση του κ. ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ PhD, Κοινωνιολόγου, Αριθμολόγου, Αναλυτή Ταρώ»

Εκδηλώστε ενδιαφέρον σήμερα και δείτε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο γνώσεων να ανοίγεται μπροστά σας!