Ανάλυση Ταρώ

 

Οι κάρτες Ταρώ είναι ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, που περιλαμβάνει την πεμπτουσία της ανθρώπινης Συμβολικής, Μεταφυσικής και Ψυχολογικής Γνώσης. Η μελέτη τους δίνει απαντήσεις στα τεραστία ερωτηματικά γύρω από την φύση και την συμπεριφορά του Ατόμου. Όποιος επιθυμεί να τις χρησιμοποιήσει για μαντικό σκοπό, κρατάει στα χέρια του ένα πολύπλοκο, αλλά καταπληκτικό εργαλείο, που χρειάζεται αρκετή μελέτη, αλλά είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά εύχρηστο και μπορεί να του «μιλήσει» από την πρώτη στιγμή.

Πατρίδα τους εικάζεται ότι είναι η Ατλαντίδα και το όνομά τους προέρχεται από τους Ατλάντιους πρόσφυγες, όταν αυτοί πέρασαν στην Αρχαία Αίγυπτο. ΤΑ ΡΟΣ: Ο Βασιλικός Δρόμος ή ΤΑ ΡΟΣ ΘΩΘ: Ο Βασιλικός Δρόμος του Θωθ. Για την προέλευση τους ερίζουν ακόμα οι Κινέζοι, αλλά και οι Ινδοί. Αποτελούνται από 78 κάρτες, 22 ανήκουν στην Μεγάλη Αρκάνα και 56 στην Μικρή. Αριθμούνται με λατινικούς αριθμούς και η κάθε μια έχει συγκεκριμένη ονομασία και φιγούρα, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους και το επίπεδο μεταφυσικής των χρηστών της.

Για τους Μεταφυσικούς, η Μεγάλη Αρκάνα συμβολίζει το μυστικιστικό ταξίδι της Ψυχής Την ενσάρκωση μέσα στο φθαρτό σώμα και την μετέπειτα πορεία τη στα Αιθερικά Στρώματα. Κάθε κάρτα απεικονίζει και ένα σημείο - σταθμό προς την τελειοποίησή της. Σύμφωνα με την εσωτεριστικη παράδοση, η Ψυχή κατεβαίνει από την Ασύνειδη Τελειότητα, στη Σύνειδη Ατέλεια και μέσα από την πορεία προς την πραγμάτωση της φτάνει στη Συνειδητή Τελειότητα.


Η θεωρία αυτή έχει φτιαχτεί αποκλειστικά από άνδρες για άνδρες. Η περίοδος της Μητριαρχίας και του δέοντος που ένιωθαν οι αρχέγονοι άνδρες για την γυναίκα που κυοφορούσε και γεννούσε μυστηριωδώς μια νέα ανθρώπινη ύπαρξη, άφησαν ισχυρά κατάλοιπα στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες και επειδή ήθελαν να περιφρουρήσουν την ύπαρξη τους απ' τον φόβο των γυναικών δημιούργησαν οργανώσεις, στις οποίες οι γυναίκες αποκλείονταν ως «ακάθαρτες» ή «ελλιπείς».

Η Ψυχολογία ήρθε να γεφυρώσει το χάσμα αυτό και έδωσε τους δικούς της συμβολισμούς, που αφορούν και τα δύο φύλα και αποτελούν μελέτη των σχέσεων του ανθρώπου με το ασυνείδητο τους. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσει κάποιος τις κάρτες είναι είτε για να αντλήσει απ' αυτές κάποιες ερμηνείες για τον εσώτερο εαυτό του, κατανοώντας καλύτερα τις εξωτερικές αντιδράσεις του, είτε να διαλογιστεί πάνω στα αρχέτυπά τους, ώστε να επιτρέψει στις εικόνες να τον οδηγήσουν σε μία καλύτερη επίγνωση του κόσμου που τον περιβάλλει. Ποτέ όμως για να δώσει διαγνώσεις ή σαφείς ερμηνείες στους άλλους.

 

Ο κάθε ένας που θέλει να ενστερνιστεί την σοφία των Ταρώ έχει αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του, πράγμα που κανείς άλλος δεν μπορεί να αναλάβει γι' αυτόν.


«Όλα τα μαθήματα διεξάγονται από εξειδικευμένους έμπειρους και διπλωματούχους επαγγελματίες του χώρου, υπό τη διεύθυνση του κ. ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ PhD, Κοινωνιολόγου, Αριθμολόγου, Αναλυτή Ταρώ»

Εκδηλώστε ενδιαφέρον σήμερα και δείτε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο γνώσεων να ανοίγεται μπροστά σας!