Αριθμολογία

 

Η Αριθμολογία, αναγνωρισμένη ως η πιο αρχαία επιστήμη, στο στενό πλαίσιο του όρου, είναι η επιστήμη των Αριθμών. Αναγνωρίστηκε ως επιστήμη γιατί αντιπροσωπεύει ένα σύνολο επαναλαμβανόμενων και αποδείξιμων νόμων έχοντας ως αντικείμενο τη μελέτη του ανθρώπου και τη μελέτη της ζωής. Η ζωή εξηγείται με βάση τον αναφερόμενο, δηλαδή τον αριθμό, γιατί αυτός και οι λέξεις είναι ο τρόπος εκδήλωσης της ζωής, είναι τα εμβλήματα της, αποτελούν τους ενδιάμεσους μεταξύ πνεύματος και ύλης.

Η Αριθμολογία είναι μια δυναμική επιστήμη, που εξελίσσεται διαρκώς και μας επιτρέπει να θέτουμε ορισμένες βάσεις στη ζωή ενός ατόμου και να τις ακολουθούμε στην πορεία του. Στόχος της είναι να μας εισάγει στη Γνώση και να μας βοηθήσει να μην υποφέρουμε ποτέ, ταυτόχρονα όμως, μας μαθαίνει να κυβερνάμε τη ζωή μας. Δεν στοχεύει στο να μας επαινέσει ή να μας απογοητεύσει, ούτε φυσικά στο να μας πει το μέλλον, όπως λανθασμένα έχει ειπωθεί, αλλά να μας βοηθήσει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το δικό μας δυναμικό.

Μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφράσουμε τη δομή του ανθρώπου που περιέχεται στην ταυτότητά του. Η μουσική του ονόματός του είναι προσωπική, περιέχει και ερμηνεύει το άτομο που είναι παρόν, αναγνωρισμένο, μοναδικό, διαφορετικό και αδιαίρετο. Είναι η επιστήμη που μας επιτρέπει να ερμηνεύσουμε, σύμφωνα με το συμβολισμό της, την ακολουθία των λέξεων που αποκρυπτογραφούν αυτό που είμαστε. Και αυτό που είμαστε είναι μοναδικό, γιατί μόνο εμείς έχουμε αυτό το όνομα, το επίθετο και γεννηθήκαμε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και χρονιά. Υπάρχει μόνο ένα «εμείς» ταυτόσημο με αυτήν τη μουσική, που είναι η δικιά μας, που μας διακρίνει μέσα στην ανθρωπότητα και που είναι η ληξιαρχική πράξη γέννησης μας.


Οι αρχαίοι Κινέζοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι πίστευαν στη λειτουργία των αριθμών και είχαν αναπτύξει θεωρίες που αφορούν στην ερμηνεία τους. Η εβραϊκή Καμπάλα, η αλληγορική ερμηνεία της Αγίας Γραφής, είναι ουσιαστικά απόκρυφος συμβολισμός αριθμών και γραμμάτων και σ' αυτήν, οι λέξεις δεν έχουν νόημα αν δεν τους το προσδώσει ο αριθμός που εμπεριέχουν.

Παρά το ότι πολλά αριθμητικά συστήματα απλώνονται χρονικά σε όλους τους αιώνες, όλα φαίνονται να στηρίζονται στις θεωρίες του Πυθαγόρα, του μαθηματικού και φιλόσοφου από την Σάμο. Εκείνος πίστευε πως το σύμπαν διευθύνεται και ερμηνεύεται από τους αριθμούς και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους. Χαρακτηριστικά έλεγε: «Όλα είναι τακτοποιημένα με βάση τον αριθμό».

Η λειτουργία των αριθμών υπάρχει παντού στο σύμπαν. Ακόμα και τα χρώματα αποκτούν την ταυτότητα τους ανάλογα με μήκη κύματος που εξηγούνται με αριθμούς. Η μουσική εκφράζει σχέσεις αριθμών. Στο φυτικό και ζωικό, αλλά και στο ανθρώπινο βασίλειο, η ανάπτυξη και η δομή της ζωής ακολουθεί τον αριθμητικό νόμο.

Η Αριθμολογία είναι η τέχνη που «ποσοτικοποιεί» τους παλμούς της ζωής μας. Όπως λέει και το λεξικό: «Αριθμός είναι το στοιχείο που επιτρέπει να απογράφουμε, να ταξινομούμε τα είδη ή να μετράμε τα μεγαλεία... μπορεί να ερμηνεύσει μια τάξη, ένα αξίωμα, μία ποσότητα...».

Η Αριθμολογία μελετά και λαμβάνει όλους τους αριθμούς στην πρώτη βάση των αριθμών από το 1 έως το 9 ως μεγάλους και ως το 78, με βάση τις κάρτες των Ταρώ. Έτσι, μ' ένα σύστημα προσθέσεων και αφαιρέσεων, μετατρέπουμε όλους τους αριθμούς που έχουμε βρει σαν ισοδύναμους σε δύο ψηφία και στη συνέχεια, σε έναν τελικό, του οποίου τη συμβολική αξία θα ερμηνεύσουμε. Απλά, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουμε το πλήρες όνομα ενός ατόμου και την ημερομηνία γέννησης του όπως αυτά αναγράφονται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης του. Με αυτά τα λίγα στοιχεία και απλή γνώση πρόσθεσης και αφαίρεσης, μπορούμε να μάθουμε τα κρυφά μηνύματα της ταυτότητας του και να πάμε μια βόλτα στα μονοπάτια της προσωπικότητας του...


«Όλα τα μαθήματα διεξάγονται από εξειδικευμένους έμπειρους και διπλωματούχους επαγγελματίες του χώρου, υπό τη διεύθυνση του κ. ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ PhD, Κοινωνιολόγου, Αριθμολόγου, Αναλυτή Ταρώ»

Εκδηλώστε ενδιαφέρον σήμερα και δείτε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο γνώσεων να ανοίγεται μπροστά σας!