Κάρμα και Αριθμολογία

Η μυστική γλώσσα των γενέθλιων ημερών – Η ημερομηνία γέννησης
Δεκέμβριος 30, 2016
Ποια μέρα γεννήθηκες; Τι σημαίνει και πώς σε επηρεάζει.
Δεκέμβριος 30, 2016

Κάρμα και Αριθμολογία

 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΟ – ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Το Κάρμα (πράξη ύστερα από σκέψη), για όσους γνωρίζουν, προέρχεται από τα σανσκριτικά και κατά κυριολεξία σημαίνει ανταπόδοση ή, πιο φιλοσοφικά, νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης. Ακόμα η σοφία εξ Ανατολών μας λέει πως δίχως Κάρμα η ζωή είναι χωρίς νόημα και μόνο μέσα από αυτό ή την ανταποδοτική δικαιοσύνη σπουδάζει η ψυχή με τις ενσαρκώσεις της και παίρνει τα μαθήματα που χρειάζεται. Στο ίδιο μοτίβο και οι Αρχαίοι Έλληνες, μόνο με μια πιο εξανθρωπισμένη φιλοσοφική διάθεση, δέχονται την επανενσάρκωση ως μάθημα, για να φτάσει η ψυχή ν’ αποκτήσει την πνευματικότητα που της χρειάζεται. «Κατερχόμεθα από την ασύνειδη τελειότητα στη συνειδητή ατέλεια για να ξαναφτάσουμε στη συνειδητή τελειότητα», έλεγε ο Ηράκλειτος. Ο Εσωτερισμός ή, τουλάχιστον, η πλειοψηφία των Εσωτεριστών πιστεύει πως η ευτυχία του ανθρώπου βασίζεται πάνω στο Κάρμα. Ακόμα ο Εσωτερισμός γνωρίζει πως, αν διδαχθεί ο άνθρωπος να σκέφτεται κατάλληλα και ανάλογα να ενεργεί σωστά και δίκαια, τότε ο χαμένος Παράδεισος θα ξαναφανεί στη γη. Δύο μεγάλα βοηθήματα του ανθρώπου για το σωστό Κάρμα είναι Αγάπη και Συγχώρεση. Η Αγάπη νικά τον πόνο και μαζί με τη Συγχώρεση «διαλύουν» το Κάρμα. Τέλος, η αποδοχή του Κάρμα είναι ένας ακόμη δρόμος που μπορεί να μας απαντήσει και αμέσως μετά να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί περνάμε «αυτά ή εκείνα» στην παρούσα φάση της ζωής μας. Πάντα κατά τους σοφούς της Ανατολής, «ουδέν χρέος μένει ανεξόφλητο». Η Ινδουιστική και η Βουδιστική θρησκεία, που κατ’ εξοχήν είναι θρησκείες των προηγούμενων ζωών ή ενσαρκώσεων, δεν έχουν αναπτύξει τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικές οι φράσεις που υπάρχουν σ’ αυτές τις περιοχές: «Αν θες να μάθεις τι ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου, δες την τωρινή σου» ή «Αν θες να μάθεις ποια θα είναι η επόμενη ζωή σου, απλώς κοίτα τη σημερινή σου δραστηριότητα».

Αυτές οι συνθήκες ευνόησαν – ή και δημιούργησαν – τις φιλοσοφικές θεωρίες περί συνεχών επαναγεννήσεων, μετεμψύχωσης και μετενσάρκωσης κάτω από τον μεγαλειώδη νόμο του Κάρμα.

Πάντα κατά τους Ανατολικούς σοφιστές, Μετεμψύχωση είναι η διαδοχική επαναγέννηση της ψυχής σε άλλα σώματα, όχι απαραίτητα ανθρώπινα, για εξαγνισμό και κάθαρση.Σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία, η ψυχή μπορεί να περάσει από ένα ανθρώπινο σώμα σε σώμα ζώου, ώσπου να «καθαριστεί» από τις αμαρτίες της. Μετενσάρκωση είναι η μετάβαση της ψυχής σε ίδια ή ανώτερη κατάσταση ύπαρξης, πράγμα που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος πια μόνο σε άνθρωπο θα μετενσαρκώνεται. Κάθε στάδιο θεωρείται κεκτημένο κι έτσι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της πτώσης σε κατώτερες μορφές. Στην Ελλάδα έχουμε χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και τους δύο όρους και αυτό γιατί η χώρα μας ακολούθησε κατά κύριο λόγο το γαλλικό κίνημα του αποκρυφισμού, το οποίο χρησιμοποιούσε και τις δύο έννοιες.

Ωστόσο ο πιο πετυχημένος και καθολικός όρος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να περικλείσουμε όλες τις περιπτώσεις και πιθανότητες των διαφόρων θεωρήσεων, είναι η λέξη «επαναγέννηση». Έτσι δίνουμε ευρύτητα στον όρο, μια και περιλαμβάνει πλέον και τις περιπτώσεις του κεκτημένου επιπέδου αλλά και τις περιπτώσεις της πτώσης. Η αγωνιώδης αναζήτηση της ανθρώπινης ύπαρξης ζητά πλέον πιο πιεστικά απαντήσεις στα ερωτήματα: Προϋπήρχα; Πού, πώς και τι; Η σύγχρονη Αριθμολογία έχει τη δυνατότητα να μας δώσει χονδρικά απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα. Βοηθήματά μας σ’ αυτή την έρευνα έχουμε τον αριθμό του πεπρωμένου μας (πώς βρίσκουμε τον αριθμό πεπρωμένου: προσθέτουμε την πλήρη ημερομηνία και χρονολογία γέννησής μας. Π.χ. αν ένα άτομο έχει γεννηθεί 5-11-1971, το πεπρωμένο του είναι 5+1+1+1+9+7+1=25=7.) και το αρχικό γράμμα του πρώτου βαπτιστικού ή δοθέντος ονόματός μας (αν λέγομαι Παναγιώτης Τάδε το Π, Ελένη Δείνα το Ε, κοκ.).

Οι ήπειροι είναι Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική, Ωκεανία, ενώ Αρκτική και Ανταρκτική – καθώς και οι γύρω περιοχές – θεωρούνται μία περιοχή.
Ο αριθμός του Πεπρωμένου μάς δείχνει το φύλο της προηγούμενης ζωής μας. Μονό πεπρωμένο (1, 3, 5, 7, 9), αρσενική υπόσταση. Ζυγό πεπρωμένο (2, 4, 6, 8), θηλυκή υπόσταση. Ακόμα ο αριθμός πεπρωμένου μάς δείχνει τι ακριβώς ήμασταν.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 1: Αρχηγός – Ηγέτης – Στρατηλάτης – Οδηγητής λαού – Αρχιερέας – Πάπας.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 2: Ιέρεια – Δασκάλα – Οικονόμος – Παιδαγωγός – Υπηρέτρια – Εργάτρια.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 3: Καλλιτέχνης, τραγουδιστής, βάρδος – Γεωργός, εργάτης γης.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 4: Αρχιτέκτων – Κτίστης – Αστρονόμος – Φυσικός – Μηχανικός – Στρατιωτικός – Δικαστής.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 5: Εξερευνητής – Κατακτητής – Ταχυδρομικός – Οδηγός μεταφορικών μέσων – Ναυτικός – Διερμηνέας – Έμπορος.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 6: Ιερέας – Νομικός – Οικογενειάρχης – Κατασκευαστής ρούχων – Παρασκευαστής φαρμάκων – Καλλιτέχνης – Γλύπτης – Μάντης.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 7: Δικαστής ανωτάτου δικαστηρίου – Ιεροεξεταστής – Μάγος – Ιατρός – Οδοντίατρος –Μοναχός – Μοναχή – Τεχνίτης μετάλλου.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 8: Πλούσιος – Πολιτικός – Βασιλέας ή Πρίγκιπας – Σωματοφύλακας – Τεχνίτης χρυσού, αργύρου ή κοσμημάτων.

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 9: Προφήτης – Συγγραφέας – Επαναστάτης – Φιλάνθρωπος – Αστροταξιδευτής – Μέντιουμ – Μαθηματικός – Στρατιώτης – Τελετάρχης.

Ας δούμε τώρα το αρχικό του ονόματός μας πού μπορεί να μας είχε κάνει να ζήσουμε:

Ευρώπη: Α, Ι, Σ (Δυναμική τριάδα)

Ασία: Β, Κ, Τ (Συνεργατική τριάδα)

Αφρική: Γ, Λ, Υ (Κοινωνική τριάδα)

Αμερική: Δ, Μ, Φ (Γήινη τριάδα)

Ωκεανία: Ε, Ν (Μεταβλητή τριάδα)
Ο, Χ (Θεϊκή τριάδα)

Αρκτική – Ανταρκτική: Η, Ξ, Ω (Λειτουργική τριάδα)

Θ, Ρ (Καρμική τριάδα)

Η Μεταφυσική τριάδα, που περιλαμβάνει τα αρχικά Ζ, Π, Ψ, βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις περιοχές και κυρίως στην Αίγυπτο, Βαβυλώνα, Περσία, Κρότωνα Κάτω Ιταλίας.

Τέλος, η σύγχρονη Αριθμολογία μας δίνει και τη δυνατότητα να «βρούμε» σε μεγάλο βαθμό την επόμενη επαναγέννησή μας. Εδώ μας βοηθά η χρονολογία γέννησής μας, μετατρεπόμενη σε μονοψήφιο αριθμό. Π.χ. αν ένα άτομο έχει γεννηθεί το 1972 = 1+9+7+2 = 19 = 1. Τότε η ήπειρος που θα γεννηθεί θα είναι η Ευρώπη και ίσως θα έχει ανδρική ενσάρκωση.

Η αρίθμηση των ηπείρων έχει ως εξής:

ΕΥΡΩΠΗ: Χρονολογία που μας δίνει 1, 9.
ΑΣΙΑ: Χρονολογία που μας δίνει 2.
ΑΦΡΙΚΗ: Χρονολογία που μας δίνει 3.
ΑΜΕΡΙΚΗ: Χρονολογία που μας δίνει 4, 7.
ΩΚΕΑΝΙΑ: Χρονολογία που μας δίνει 5, 8.
ΑΡΚΤΙΚΗ-ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ: Χρονολογία που μας δίνει 6.

Μελετώντας τις πληροφορίες που παραθέσαμε, μπορεί κανείς να πάρει καρμικά μαθήματα από το παρελθόν του, να προβλέψει το μέλλον του και να κατανοήσει το παρόν του.